woensdag, 01 april 2020 10:31

Oosterhout voor Elkaar

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Wat kan ik doen tegen het coronavirus?

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland Om het coronavirus zo goed mogelijk te bestrijden heeft de overheid een aantal maatregelen afgekondigd. Zo zijn de scholen gesloten en zijn alle bijeenkomsten en evenementen afgelast.

De overheid roept iedereen op te helpen het virus te bestrijden. Dit zijn de regels:

  • Werk thuis als het kan. Blijf zoveel mogelijk binnen.
  • Beperk sociale contacten zo veel als mogelijk.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen.

Voor ouderen en mensen met een verminderde weerstand gelden ook deze regels:

  • Vermijd het openbaar vervoer.
  • Ontvang zo min mogelijk bezoek.

Heb je klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Blijf thuis.

  • Mijd sociale contacten.
  • Bel met de huisarts als klachten verergeren.

 

Maar er is MEER dat u kunt doen ! 

Coronahulp: kom in actie!

In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Bij Oosterhout voor Elkaar verzamelen ze alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren. Zo maken ze de kans het grootst dat hulp gevonden wordt. Want dat is nodig! Jij doet toch ook mee? Je kunt twee dingen doen: 

VRAAG OM HULP

Je kunt zelf niet meer op bezoek bij je moeder en maakt je zorgen. De activiteiten in het verzorgingshuis waar je werkt, liggen stil vanwege corona en de bewoners zitten alleen. Plaats een oproep namens diegene en vraag of iemand een online spelletje schaak wil spelen, een brief wil schrijven of de essentiële boodschappen kan halen. Jij weet waar deze mensen het beste mee geholpen zijn!

IK VRAAG HULP

HELP EEN ANDER

Je hoort en ziet het nieuws en wil graag iemand helpen. Maar waar begin je? Wat als je zelf verkouden bent en je de deur niet uit kunt? Bij Oosterhoutvoorelkaar geloven ze dat iedereen iets te bieden heeft, ook op afstand. Denk aan het bellen van ouderen die nu geen bezoek krijgen. Het spelen van een digitaal potje schaken met iemand in quarantaine. Of het langsbrengen van de boodschappen bij de buurvrouw.

IK WIL HELPEN

Op www.oosterhoutvoorelkaar.nl brengen ze alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwillige inzet bij elkaar zodat er altijd iets te vinden is dat bij je past. En ze maken het leuk, makkelijk en betrouwbaar om dat te vinden. Oosterhoutvoorelkaar vormt de schakel tussen mensen met een vraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.

Zowel inwoners als (vrijwilligers)organisaties kunnen hier hun vraag of aanbod plaatsen, structureel of incidenteel, klein of groot. Zoek je bijvoorbeeld iemand die regelmatig een kopje koffie met je wil drinken, of je eens in de zoveel tijd kan helpen met je tuin? Je wilt graag als vrijwilliger aan de slag bij een sportvereniging of je talenten inzetten als vrijwilliger in de buurt? Dat kan allemaal via Oosterhoutvoorelkaar!

Ze hebben graag persoonlijk contact met hun vrijwilligers. Daarom hebben ze, naast een online vacaturebank, spreekuren op kantoor.

Het adres is Arendshof 83 in Oosterhout.

 

Oosterhout Voor Elkaar!

Gelezen: 1878 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 april 2020 10:59
Timmermans Verzekeringen Logo

    • Adres

      Mathildastraat 48
      4901 HC Oosterhout
      Nederland

      0162-427528
      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      Ma – Vr: 08:30 – 17:00

      Social Media