Agrarisch

Ondernemen in de landbouw, akkerbouw, (intensieve) veeteelt en tuinbouw kent specifieke risico’s. De regelgeving in de agrarische sector verandert bovendien continu. Met ons complete pakket helpen wij u de belangrijkste risico’s op uw agrarische bedrijf af te dekken.

Flinke schade door brand, natuurgeweld of een ongeluk kan iedereen overkomen. Maar dan blijkt het dat u niet goed verzekerd bent. Dit is vaak het gevolg dat agrarisch specialisme ontbreekt bij de verzekeraar of de tussenpersoon.

Onze adviseurs kennen de valkuilen en aandachtspunten van deze bijzonder uitdagende sector.

Enkele kenmerkende agrarische risico’s zijn,

Verzekering van bedrijfsgebouwen en inventaris

Hiermee dekt u de overige risico´s aan bijvoorbeeld schuren, centrale ketelinstallaties, koel- en preparatiecellen, oogstproducten en meststoffen. Denk met name aan brand en/of storm, ontploffing, blikseminslag, implosie, vorst, elektronica-dekking voor de computer, diefstal en opruimingskosten.

Verzekering van gevolgschade door uitval van regelinstallaties

Technische installaties zoals klimaatbeheersingssystemen, voer- of drinkinstallaties en luchtwassers kunnen uitvallen of kapot gaan. Uitval van deze agrarische installaties kunnen grote gevolgen hebben voor de leefomstandigheden van uw vee. Deze verzekering dekt dood en waardevermindering van uw levende have. De gebeurtenis moet plotseling en onvoorzien zijn doordat het regelapparatuur uitvalt of onjuist functioneert. U loopt als gevolg hiervan mogelijk bedrijfsschade op doordat de brutowinst lager is. Ook dit risico kunt u verzekeren.

Catastrofeverzekering voor rundvee

Als er ziekte onder uw rundvee ontstaat, dan kan dit voor uw bedrijf grote financiële gevolgen hebben. Met een catastrofeverzekering kunt u dit risico afdekken.

 • Jongvee
 • Melkvee
 • Fokstieren
 • Vleesvee (m.u.v. vleeskalveren)

Milieuschade

Na een brand of een andere calamiteit kunnen de kosten hoog oplopen voor het saneren van uw asbest dak, of het verontreindige bluswater wat in de grond is gekomen. Met de milieuschadeverzekering kunt u het volgende verzekeren:

 • Dekking voor vrijkomende asbest na brand of storm
 • Dekking voor verontreiniging die ontstaat op uw eigen locatie
 • Dekking voor verontreiniging die ontstaat buiten uw locatie
 • Verweersbijstand: juridische hulp bij milieuschadeGewassen op open land en in kassen

  Voor gewassen op open land of in kassen kunnen verzekerd worden tegen hagel. Er kan ook gekozen worden voor een brede weersverzekering. Die dekt ook weerrisico's zoals storm, regen, sneeuw, brand door bliksem en droogte.

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media