• Start
 • Particulier
 • Rechtsbijstand

Rechtsbijstand

In het dagelijks leven kan iedereen met juridische problemen te maken krijgen. Uw wasmachine wordt niet naar behoren gerepareerd, uw huisbaas weigert noodzakelijke reparaties aan uw woning te verrichten of na een verkeersongeval wordt uw schade niet vergoed...

U staat in uw recht, vindt u. Maar de tegenpartij denkt daar misschien heel anders over. Steeds vaker eindigen conflicten in een juridisch steekspel. Met een rechtsbijstandverzekering staat u er niet alleen voor. Wanneer u door toedoen van een ander materiële of letselschade oploopt, heeft u recht op professionele juridische bijstand. De kosten van de procedure worden betaald en als het nodig is worden externe deskundigen ingezet.Een rechtsbijstandverzekering kunt u helemaal op maat krijgen. U betaalt alleen voor dekkingen die u nodig vindt. Globaal gesproken zijn er voor de particulier drie soorten rechtsbijstandverzekeringen:

 

Rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen:

Als u buiten uw schuld met uw personenauto, motor, scooter of bromfiets betrokken raakt bij een ongeval, dan dekt deze verzekering de kosten van verhaal van schade en letsel en andere geschillen rond het voertuig.

 

Rechtsbijstandverzekering voor verkeersdeelnemers:

Hiermee bent u niet alleen verzekerd tegen de kosten van geschillen rond uw motorrijtuig, maar van juridische hulp bij alle geschillen die met het verkeer te maken hebben. Deze verzekering geldt ook voor uw familieleden en ongeacht het aantal motorrijtuigen dat uw gezin heeft.

 

Gezinsrechtsbijstandverzekering:

Met deze verzekering kunt u uzelf en uw gezinsleden verzekeren van rechtshulp in bijna alle soorten geschillen, die u als particulier kunt hebben.Er zijn maar een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld geschillen over goederen die u verhuurt en geschillen bij het kopen van een auto bij een niet erkende dealer. Bij echtscheiding heeft u alleen recht op een eenmalig advies.

Onze adviseurs kunnen u uitgebreid informeren over premies, voorwaarden en u vertellen wat het beste in uw situatie past.

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media