vrijdag, 07 oktober 2022 08:56

Timmermans Golftoernooi

Afgelopen mei hebben wij tijdens het Timmermans Golftoernooi weer een geweldig bedrag opgehaald voor stichting Sosijn.
Deze opbrengst is weer goed besteed.
Er zijn 2 bedden aangeschaft van het merk Atlas. Daarnaast hebben zij 2 nieuwe tilmatten in verschillende maten gekocht voor de zwembadlift. Nu kunnen alle kinderen in het zwembad.
Ook is er een nieuwe projector gekocht voor in de snoezelruimte.
Wij willen alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun bijdrage.
 
 
vrijdag, 07 oktober 2022 08:56

Timmermans Golftoernooi

Afgelopen mei hebben wij tijdens het Timmermans Golftoernooi weer een geweldig bedrag opgehaald voor stichting Sosijn.
Deze opbrengst is weer goed besteed.
Er zijn 2 bedden aangeschaft van het merk Atlas. Daarnaast hebben zij 2 nieuwe tilmatten in verschillende maten gekocht voor de zwembadlift. Nu kunnen alle kinderen in het zwembad.
Ook is er een nieuwe projector gekocht voor in de snoezelruimte.
Wij willen alle aanwezigen nogmaals bedanken voor hun bijdrage.
 
 
woensdag, 17 augustus 2022 11:33

WAT TE DOEN BIJ ZOEKGERAAKTE BAGAGE?

We kennen allemaal de beelden van Schiphol. Vanwege de stakingen bij het grondpersoneel staan de vertrek- en aankomsthallen bomvol met koffers. Koffers waarvan de rechtmatige eigenaren ver te zoeken zijn. Gezien de aanhoudende problematiek op Schiphol bestaat er een kans dat ook uw bagage zoekraakt.

Het is verstandig om onderstaande stappen te volgen in een dergelijke situatie. Wellicht heeft u recht op een schadevergoeding.

 • Doe navraag bij de luchtvaartmaatschappij. Zijn de koffers echt vermist dan kunt u de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk stellen. Hier kunnen wij u bij helpen.
 • Heeft u een vergoeding gekregen van de luchtvaartmaatschappij maar is deze niet toereikend? Het restant van het schadebedrag kan afhankelijk van de polisvoorwaarden geclaimd worden bij de reisverzekeraar.
dinsdag, 05 juli 2022 12:34

TGT 2022

De foto's van het Timmermans Golf Toernooi 2022 zijn klaar.

https://myalbum.com/album/NGtj9cZRbzwwP5/

Graag een foto in PDF formaat? Neem contact met ons op.

woensdag, 29 juni 2022 09:00

Schade door zonnepaneeldeeltjes

Zonnepaneeldeeltjes komen bij een brand soms kilometers ver weg terecht.
Daardoor ontstaat mogelijk schade aan bijvoorbeeld vee of gewassen.
Wie er voor de kosten van het opruimen opdraait is vaak niet duidelijk,
aansprakelijkheid is niet altijd aan de orde.

Nationale Nederlanden biedt per direct dekking voor het opruimen van
zonnepaneeldeeltjes op de milieuschadeverzekering. 
Denk hierbij aan schade aan dieren of spullen van anderen en bedrijfsschade
door het opruimen.

Wellicht zullen er in de toekomst meerdere verzekeraars volgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor via telefoonnummer 0162-427528.

In Nederland worden zo’n 500.000 fietsen per jaar gestolen. Lang niet iedereen doet aangifte. De waarde van de gestolen fietsen neemt echter flink toe, als gevolg van de opmars van de e-bike.

Veruit de meeste aangiften van e-bikes gaan over diefstal ‘gewoon’ op straat. Maar er werd in 2021 ook bijna 2.000 keer aangifte gedaan van diefstal uit woningen, (garage-)boxen, schuren, kantoorpanden en andere gebouwen. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) die aanraadt om de fiets ook op deze plekken met twee sloten op slot te zetten en vast te maken aan grond of muur.

Verzekeren

Het verzekeren van een elektrische fiets kan afhankelijk van de waarde en de manier waarop jij de fiets gebruikt, verstandig zijn. Verzekeraars rekenen voor een elektrische (stads)fiets 20 procent minder premie dan voor een niet-elektrische variant, blijkt uit onderzoek van MoneyView. Ook wordt er vaak korting gegeven wanneer een fiets beschikt over een tracking systeem.

Een verklaring voor de lagere premie kan zijn dat e-bikes (nu nog) meer dan stadsfietsen worden gebruikt voor recreatief fietsen en minder voor “de boodschappen”. Waar stadsfietsen vaker worden geparkeerd bij diefstalgevoelige plekken als stations en winkelcentra is dat bij elektrische fietsen (nog) minder het geval. Dit beeld zal naar verwachting gaan veranderen, voorspelt MoneyView, door de komst van goedkopere e-bikes en de toename van het gebruik, ook onder jongere fietsers.

Wat is gedekt?

Bij de meeste verzekeraars is schade en diefstal gedekt. Let daarbij op of ook accessoires zoals fietszitjes zijn meeverzekerd. Ook kun je vaak pechhulp meeverzekeren. Stel dat je iemand anders schade toebrengt, dan is dat gedekt op je gewone aansprakelijkheidsverzekering. Houd er rekening mee dat een speed pedelec anders dan een e-bike gezien wordt als een bromfiets waarvoor een WA-verzekering verplicht is. Wordt je fiets uit een dichte schuur gestolen, dan bestaat er vaak ook dekking op de inboedelverzekering. Heb je zowel een fiets- als een inboedelverzekering, kijk dan welke voorwaarden je de beste schadevergoeding opleveren.

Twee sleutels

Verzekeraars eisen wel dat de fiets op slot wordt gezet met een goedgekeurd (elektronisch) slot. En bij diefstal van de fiets moet je als eigenaar twee originele sleutels kunnen laten zien. Uit een klachtzaak bij klachteninstituut Kifid blijkt dat de verzekeraar er niet mee akkoord gaat dat een eigenaar een van de twee sleutels in een fietstas bewaart. Toen de fiets werd gestolen, was ook de reservesleutel weg. Dat betekende geen dekking. In de voorwaarden stond namelijk duidelijk dat de sleutels zorgvuldig bewaard moeten worden.

woensdag, 04 mei 2022 07:47

Timmermans Golf Toernooi 2022

Vorig jaar mocht de stichting Sosijn, voor kinderen met een meervoudige beperking, uit Dussen een bedrag van 20.000 euro in ontvangst nemen. Daarvoor zijn verschillende zorgtoestellen aangeschaft waaronder een tillift. Dit jaar gaat de opbrengst niet alleen naar Sosijn. Ook Kloosterhoeve, een bijzondere locatie in Raamsdonksveer waar mensen met de ziekte van Huntington wonen, mag straks rekenen op een mooi bedrag.

https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20220504/timmermans-golf-toernooi-2022-op-golfcentrum-dongen/

 

Per 1 januari 2023 moet een kantoorgebouw groter dan honderd vierkante meter minimaal beschikken over energielabel C. Voor eigenaren die dat niet op orde hebben, kunnen de gevolgen groot zijn. Denk aan een forse boete of zelfs sluiting van het pand.

Op de website ep-online.nl zijn energielabels in te zien, maar er zijn ook veel panden die nog helemaal niet zo’n label hebben. Volgens veel energie-experts moeten bedrijven die nog geen of een te laag label hebben, niet langer wachten met het ondernemen van actie. De tijd dringt en als blijkt dat er aanpassingen gedaan moeten worden, dan heb je materialen en mankracht nodig. Iedereen weet dat die niet ruim voorhanden zijn.

Het ligt uiteraard erg aan de staat van je kantoorgebouw wat er exact gedaan moet worden. Sommige panden kunnen met redelijk eenvoudige aanpassingen en zonder al te veel bouwkundige ingrepen energielabel C bereiken. Denk aan zaken als isolatie, slimme verlichting en zonnepanalen.

Vier stappen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een vierstappenplan ontwikkeld voor bedrijven die nog geen C-label hebben.

 • Vraag een advies aan. Een energieadviseur controleert het gebouw op een aantal kenmerken, signaleert verbetermogelijkheden en maakt een kostenplaatje. Geef aan dat je minimaal energielabel C wilt halen met de maatregelen.
 • Er zijn subsidies beschikbaar. Bekijk hier de subsidiewijzer.
 • Laat de maatregelen voor 1 januari 2023 uitvoeren. RVO adviseert om voor 'no-regret' maatregelen te kiezen. Dat zijn maatregelen waar je geen spijt van krijgt, omdat ze te combineren zijn met alle gangbare alternatieven voor aardgas.
 • Laat het nieuwe label vaststellen en registreren.

Beslisboom

Op de website van RVO is ook een beslisboom te vinden waarmee je stap voor stap bepaalt of je met jouw pand aan de Energielabel C-verplichting moet voldoen. Ook zijn er voorbeelden van verschillende praktijksituaties die zich daarbij kunnen voordoen.

Verzekering

Wanneer je bouwkundige ingrepen gaat doen of zonnepanelen laat plaatsen, kan dat van invloed zijn op je zakelijke verzekeringen. Licht daarom altijd je financieel adviseur in over je plannen. De aanleg van zonnepanelen betekent een wijziging van je risicosituatie. De adviseur kan voor je kijken of er aanvullende (preventie)voorwaarden spelen en hoe de verzekeraar omgaat met schade: het is bij sommige verzekeringen bijvoorbeeld mogelijk om ook het opbrengstverlies na schade mee te verzekeren.

Alles op orde?

Met een geldig energielabel A, B of C voldoet je kantoor aan de norm voor 2023. Er wordt echter gestreefd naar een CO2-arme gebouwde omgeving in 2050. Ook voor bestaande bouw. Er zijn verschillende financiële regelingen die daarbij ondersteunen. Zit dus niet stil, maar onderzoek alvast energiebesparende maatregelen!

Met bepaalde keurmerken of alarmsystemen kun je bij veel verzekeraars korting krijgen op de premie van je inboedelverzekering. Soms stelt de verzekeraar zo’n alarm verplicht. Bijvoorbeeld wanneer je een dure inboedel wilt verzekeren. Heb je een alarm laten installeren, dan is het belangrijk om het consequent in te schakelen en dat ook van je huisgenoten te vragen!

De gemiddelde inboedel in Nederland is ongeveer € 45.000 waard. Maar wie bijvoorbeeld veel kostbare sieraden of kunst heeft, zit daar al snel boven. De verzekeraar wil die spullen dan vaak alleen verzekeren wanneer klanten hun woning extra goed beschermen.

Niet aangezet

Recent ging een consument daar behoorlijk de mist mee in. Er werd bij haar ingebroken en de schade bedroeg maar liefst € 104.000. Wat was er gebeurd: haar zoon had het huis verlaten zonder de alarminstallatie aan te zetten. En de verzekeraar had dat wel verplicht gesteld. Dat was ook door haar adviseur met haar besproken.

De verzekeraar weigerde daarop de schade uit te keren. De vrouw stapte naar het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Ze vond dat ze niet goed was voorgelicht. Volgens Kifid is het echter de eigen verantwoordelijkheid van bewoners om een alarminstallatie ook daadwerkelijk in te schakelen.

De moraal van dit verhaal

 • Inbraakpreventie is altijd een goed idee. Een Keurmerk Veilig Wonen of een alarmsysteem beschermen je kostbare spullen. Bijkomend voordeel is dat ze vaak een premiekorting op je inboedelverzekering opleveren van rond de 15 procent. Je financieel adviseur kent de details!
 • Heb je veel kostbare spullen zoals sieraden of kunst, geef dit dan aan wanneer je een inboedelverzekering afsluit. Licht onze medewerkers ook in wanneer je een nieuw sieraad, kunstwerk of antiek in bezit krijgt.
 • Stelt de verzekeraar een alarminstallatie verplicht, neem dan met een van onze medewerkers de eisen goed door. Vaak staat er in de voorwaarden dat het alarm ’s nachts en bij het verlaten van het huis moet zijn ingeschakeld. Zorg ook dat het alarm daadwerkelijk wordt gebruikt, en bespreek dit met je kinderen of andere huisgenoten.

Stel je voor: je hebt een geschil met je buurman, je werkgever of je huurbaas en je hebt hiervoor je rechtsbijstandverzekeraar ingeschakeld. Maar die schat de kans op succes laag in en wil de zaak niet behandelen. Of er na een paar pogingen mee ophouden. Wist je dat je dan recht hebt op een second opinion?

Het is wettelijk vastgelegd dat elke rechtsbijstandverzekeraar in de verzekeringsvoorwaarden een geschillenregeling moet opnemen. Die speelt in drie situaties een rol:

 1. De verzekeraar wil je geschil niet in behandeling nemen omdat er geen redelijke kans is op succes
 2. De verzekeraar neem de zaak wel in behandeling maar schat gaandeweg de kans op succes te klein in en staakt de zaak
 3. Er is een meningsverschil tussen jou en de verzekeraar over de juridische stappen die in een zaak genomen moeten worden.

Haalbaarheid van de zaak

In die gevallen heb je als verzekerde recht op een second opinion en de verzekeraar moet je ook op dat recht wijzen. De second opinion houdt in dat een externe onafhankelijke advocaat nogmaals naar de haalbaarheid van jouw zaak kijkt. Denkt die dat er nog wel kansen zijn, dan moet de verzekeraar de behandeling voortzetten. Oordeelt de advocaat dat de verzekeraar gelijk heeft, dan kan het dossier worden gesloten. Overigens staat het je vrij om de zaak dan op eigen kosten voort te zetten met een andere advocaat. Win je dan alsnog de zaak, dan kun je die advocaatkosten soms toch nog verhalen op je verzekering.

Bestaand conflict

Het komt ook voor dat de verzekeraar de behandeling van een geschil al op voorhand afwijst omdat het geschil al liep toen de verzekering werd afgesloten. Je ziet bijvoorbeeld een ontslag aankomen en sluit dan snel een rechtsbijstandverzekering af. In zo’n geval mag de verzekeraar terecht beslissen om jouw zaak niet op te pakken en kun je geen gebruik maken van de geschillenregeling.

Klachteninstituut

Vind je dat de second opinion niet correct tot stand is gekomen? Dan kun je je wenden tot het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Lees hier meer over hoe het Kifid omgaat met klachten over de rechtsbijstandverzekeraar.

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media