• Start
 • Particulier
 • Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Als u of of een gezinslid een ongeval veroorzaakt, kunnen de gevolgen aardig in de papieren lopen. Dit kan zelfs al gebeuren bij het verrichten van een vriendendienst als je bijvoorbeeld uw buurman helpt bij verhuizen en iets kapot laat vallen. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren voorkom je die financiële risico's.

Wie zijn verzekerd?

Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn u, uw logés en huisdieren goed verzekerd. Wilt u ook uw gezinsleden, andere huisgenoten en uitwonende kinderen meeverzekeren? Dat kan. Bij het afsluiten van uw aansprakelijkheidsverzekering kunt u dan kiezen voor de gezinsdekking. Als zij schade veroorzaken, wordt dat dan ook gedekt. Een geruststellende gedachte toch? Ook als bijvoorbeeld uw (schoon)ouders bij u inwonen, zijn zij gezinsleden. En zijn uw (stief- of pleeg)kinderen ongehuwd en gaan ze voor een dagstudie tijdelijk ergens anders wonen? Dan blijven ze gewoon meeverzekerd.

Welke schade vergoedt mijn aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering verzekert aansprakelijkheid. Maar wat is aansprakelijkheid nu eigenlijk? Dat is als u schade bij of aan iemand anders veroorzaakt en diegene stelt u aansprakelijk voor schade die u volgens de wet moet betalen. U kunt schade veroorzaken aan spullen.

Bijvoorbeeld als u bij vrienden rode wijn op de bank morst. Of als uw kind per ongeluk tijdens het stoeien de laptop van de vader van een vriendje laat vallen. Maar je kunt ook schade veroorzaken door iemand te verwonden. Bijvoorbeeld als u per ongeluk op iemands voet gaat staan en diegene zijn of haar grote teen breekt. Sommige schades vallen niet onder de dekking zoals,

 • als u iets illegaals doet
 • als u onder de invloed van verdovende middelen bent
 • na een natuurramp

Bent u benieuwd wat het kost om uw AVP te verzekeren? Of wilt u direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media