• Start
 • Particulier
 • Brommer & Scooter Verzekering

Brommer & Scooter Verzekering

Om in Nederland met uw bromfiets de weg op te mogen, moet u uw verplicht verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid (WAM). Met zo’n WA-verzekering bent u verzekerd wanneer u tijdens het gebruiken van uw motorrijtuig schade veroorzaakt bij een ander. Ook voor scooters en brommers geldt deze regel. Voor al deze voertuigen geldt ook dat u ze kunt verzekeren met een scooterverzekering, die ook wel eens bromfietsverzekering wordt genoemd.

U kunt er dan voor kiezen om alleen WA-dekking af te sluiten, maar u kunt uw brommer of scooter ook met aanvullende dekking verzekeren. Denk daarbij aan diefstal van uw scooter, schade als gevolg van natuurlijke verschijnselen en schade als gevolg van een door uzelf veroorzaakte aanrijding.

Bij Timmermans Verzekeringen BV kunt u een scooterverzekering of bromfietsverzekering met verschillende dekkingen afsluiten. Om u een handje te helpen in deze keuze, hebben we wat informatie over de bromfietsverzekering van Timmermans Verzekeringen BV op een rijtje gezet.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

De verplichte WA scooterverzekering dekt u tegen een schade aan het voertuig, lichaam of bezittingen van anderen. De WA scooterverzekering dekt u niet tegen schade aan uw eigen scooter.

WA Beperkt casco scooterverzekering

De WA+ Beperkt casco scooterverzekering is een uitgebreidere variant van de WA-verzekering. Deze scooterverzekering Beperkt casco vergoedt de schade die u aan anderen toebrengt. Maar daarnaast ook schade aan uw eigen scooter als het gevolg van brand, diefstal en storm. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor scooters tussen de 2 en 4 jaar oud.

WA Volledig casco scooterverzekering

Nu zijn er situaties waarin u kunt overwegen een bredere dekking te kiezen. Bent u bang voor diefstal van uw bromfiets, bijvoorbeeld bij gebrek aan een schuur? Dan is de WA beperkt casco voldoende. Wilt u in alle opzichten gedekt zijn? Dus ook voor schade aan uw eigen bromfiets? Dan is de WA volledig casco bromfietsverzekering (de allrisk bromfietsverzekering) een goede keuze. U bent nu gedekt bij schade aan anderen, schade aan uw eigen bromfiets en eveneens ontvangt u een bedrag bij diefstal van uw bromfiets. In het kader van diefstal heeft u overigens wel een zorgplicht: het is van belang dat u zelf zorgt dat u de diefstal zoveel als mogelijk hebt verhinderd. Zorg onder andere voor een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Bent u benieuwd wat het kost om uw brommer of scooter te verzekeren? Of wilt u direct een brommer- en scooterverzekering afsluiten? Neem dan contact op met een van onze adviseurs

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media