woensdag, 01 april 2020 09:10

Wijziging dekking (doorlopende) reisverzekering

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Waarschijnlijk houdt u, net als wij, de ontwikkelingen rondom het cronavirus goed in de gaten. Door de grote gevolgen van dit virus, voeren veel verzekeraars een beperking door in de dekking van hun (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering verzekering.

Gisteravond maakte Premier Rutte maakt duidelijk dat nu niet te zeggen is wat er na 28 april gebeurt. "Als je het mij vraagt: boek geen vakantie."

Daarom informeren we u graag.  Dagelijks loopt het aantal besmettingen met het coronavirus flink op,  de impact van het coronavirus (COVID-19) op mensen en hun gezondheid is groot.  Reizen versnelt de verspreiding van het virus. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 11 maart 2020 bepaald dat het coronavirus officieel een pandemie is. Dat betekent dat dit virus wereldwijd voorkomt. Het coronavirus kan dus overal, op elke reisbestemming ter wereld, gevolgen hebben.

Boekt u nú een reis? Dan wordt de kans steeds groter dat deze niet door kan gaan vanwege het coronavirus. Uw gezondheid en die van de mensen die u ontmoet staat voorop.

Verzekeraars willen niet onbedoeld bijdragen aan de verdere verspreiding, daarom wordt de annuleringsdekking aangepast voor reizen die u boekt op of na 11 maart 2020.

Gezien het besluit van de WHO om de situatie als pandemie aan te duiden, hebben veel verzekereraars besloten de annuleringsdekking  aan te passen voor reizen die geboekt worden op of na 11 maart 2020.

De wijziging houdt in dat, als een reis niet doorgaat of onderbroken wordt als gevolg van het coronavirus, geen annuleringskosten worden vergoed. Dat geldt ook voor annuleringen ten gevolge van maatregelen die overheden of andere instanties nemen vanwege het virus.

Aegon heeft bijvoorbeeld bepaald dat reizen geboekt vóór 14 maart 2020? Dan verandert er niets, voor reizen geboekt vóór 14 maart 2020 blijft de annuleringsdekking hetzelfde.

Wilt u deze reis annuleren vanwege het coronavirus?

Dit kunt u doen:

Vraag eerst bij uw reisorganisatie, touroperator of vervoersmaatschappij of u uw reis kosteloos kunt annuleren, kan dat niet? neem contact op met ons kantoor voor de specifieke dekking van uw (doorlopende) reisv- en annuleringsverzekeiring.

 

Hieronder treft u een overzicht van enkele verzekeraars en de genomen maatregelen ( klik op de verzekeraar voor meer informatie )

Aegon reisverzekering

Allianz reisverzekering

Europeesche Verzekeringen (oude polissen)

Goudse Reisverzekering

 

 

 

 

Gelezen: 1924 keer Laatst aangepast op woensdag, 01 april 2020 09:45
Timmermans Verzekeringen Logo

    • Adres

      Mathildastraat 48
      4901 HC Oosterhout
      Nederland

      0162-427528
      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

      Ma – Vr: 08:30 – 17:00

      Social Media