vrijdag, 21 juli 2017 07:52

Bedrijfsongevallen Wat nu ?

 

 

Jaarlijks vinden er ruim 210.000 bedrijfsongevallen plaats. Bij 60 tot 80 personen leidt het bedrijfsongeval zelfs tot overlijden. In bijna twee derde van de gevallen is er sprake van lichamelijk letsel. 

Het komt voor dat slachtoffers van een ongeval op de werkvloer (of hun nabestaanden) onfatsoenlijk behandeld worden. Het komt ook voor dat werkgevers het ongeval betwisten. Ook komt het voor dat zij in twijfel trekken of het letsel van het slachtoffer wel gevolg is van het ongeval. Nabestaanden worden vaak lang in het ongewisse gelaten over de echte toedracht van het bedrijfsongeval. Vervolgens raken ze verstrikt in een wirwar van regels en procedures.

Slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers van een ongeval op de werkvloer zijn daardoor dus vaak dubbel slachtoffer:

Slachtoffers hebben nadelige lichamelijke en psychische gevolgen van het ongeval

of

Nabestaanden verliezen hun geliefde

en

In beide gevallen krijgt men te maken met de (veelal lange) juridische nasleep van het bedrijfsongeval.

Een bedrijfsongeval. En dan?
Een werknemer die een ongeval krijgt op de werkvloer, kan zijn werkgever daarvoor aansprakelijk stellen.

In Nederland zijn veel bedrijven verzekerd tegen ongevallen middels een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en in die gevallen wordt de zaak doorverwezen naar de verzekeraar. Voor veel slachtoffers wordt dit een nog veel grotere horde om te nemen. De verzekeraar zal immers proberen de schade zoveel mogelijk te beperken, waardoor het slachtoffer veelal het gevoel krijgt dat de verzekeraar twijfelt of het ongeval wel op de werkvloer heeft plaatsgevonden en of het letsel wel ernstig (genoeg) is.

De werknemer kan zich laten bijstaan door een vertegenwoordiger van een rechtsbijstandsverzekering of wanneer deze ontbreekt zich wenden tot

Stichting Arbeidsongevallen
De Stichting Arbeidsongevallen ondersteunt slachtoffers, familie en andere betrokkenen bij een bedrijfsongeval. De stichting verwijst deze mensen door naar de juiste instanties en personen en propageert maatschappelijk en politiek begrip voor de situatie van slachtoffers en nabestaanden. De stichting is een vrijwilligersinitiatief en heeft geen commercieel belang.

Heeft u nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en/of ontbreekt bij u een rechtsbijstandsverzekering, neem dan contact op met een van onze betrokken medewerkers.

 

 

 

 

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media