woensdag, 09 maart 2022 07:41

De 5 meest gemaakte fouten bij belastingaangifte

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een foutje in de belastingaangifte is zo gemaakt. Het gaat immers om veel getallen en bedragen. Hier hebben we 5 veelgemaakte fouten op een rij gezet, zo weet u zeker dat u deze fouten niet meer maakt!

Een verkeerd rekeningnummer ingevoerd, een typefout in uw naam of bedragen omgedraaid. Check, check en dubbelcheck dus je ingevoerde gegevens. Heeft u een fout gemaakt terwijl de aangifte al verzonden hebt? Dan leest u hier hoe u deze fout kunt herstellen. 

Het te laat indienen van je belastingaangifte, het niet op tijd kunnen vinden van alle benodigde papieren en gegevens… uw belastingaangifte is zomaar te laat ingeleverd. U zult in eerste instantie een tweede termijn krijgen. Probeer die wel te halen want boetes voor te laat inleveren kunnen flink oplopen!

Er zijn veel kosten die u kunt aftrekken. Denk aan gemaakte studiekosten en zorgkosten die buiten uw verzekering vallen. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn is het makkelijk om er 1 over het hoofd te zien en dat zou zonde zijn. In dit overzicht vind u alle aftrekposten op een rij.

Ook zijn er best wat heffingskortingen te verkrijgen. Dit zijn kortingen op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Bijvoorbeeld de heffingskorting voor groene beleggingen. Hier vind u alle soorten heffingskortingen.

Pensioen- of vut-uitkering hoort in de rubriek 'loon uit vroegere dienstbetrekking' en dus niet in de rubriek 'loon uit tegenwoordige dienstbetrekking'. Deze worden vaak met elkaar verward.

U moet de WOZ-waarde gebruiken van de beschikking van het jaar ervoor (als je bijvoorbeeld aangifte doet over 2021, gebruik je de WOZ-beschikking 2021, met als peildatum 1 januari 2020) en dus niet de bedragen uit de beschikking die u begin 2022 hebt ontvangen, want die gaat over de WOZ-waarde van 1 januari 2021.

P.s. foutje gemaakt? Geen paniek. Ook als u de belastingaangifte al hebt verzonden kunt u een fout herstellen. U hebt tijd tot de definitieve belastingaanslag is ontvangen. Heeft u de definitieve belastingaanslag al ontvangen? Dan kunt u bezwaar maken. Dat kan hier

Gelezen: 302 keer Laatst aangepast op woensdag, 09 maart 2022 07:46
Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media