woensdag, 02 maart 2022 13:27

Situatie Oekraïne

 

 

Gezien de recente ontwikkelingen in Oekraïnie en Rusland zeggen verzekeraars de polisdekking van het oorlogsrisico per direct op met inachtneming van de opzegtermijn van 7 dagen.   Wij zien dan ook dat de dekkingen tussen 03 en 07 maart 2022 vervallen, dit is een ongewone en vervelende situatie voor alle betrokken.

Het oorlogs- en stakersrisico (M3)

Deze opzegging geldt voor goederentransportverzekeringen met dekking voor het oorlogs- en stakersrisico (M3). Met deze dekking zijn goederen verzekerd tegen schade door oorlog of aan staking gerelateerde oorzaken. De verzekerde zaken zijn alleen gedekt als ze zich bevinden aan boord van zeeschepen en luchtvaartuigen. In uw polisvoorwaarden is omschreven wat deze dekking precies inhoudt.

Voor welk gebied geldt de opzegging?

Op dit moment zijn opzeggingen van de polisdekking voor het oorlogsrisico alleen van toepassing voor alle zendingen naar, van of via Oekraïne, De Zwarte Zee of de Zee van Azov (de gehele kustlijn, inclusief Rusland en Oekraïne). Verzekeraars behouden het recht voor, om dit gebied aan te passen naar de meest recente ontwikkelingen.

Wat betekent dit?

De opzegging van de polisdekking voor het oorlogsrisico geldt voor transportverzekeringen met de clausule M3 of vergelijkbare clausules met zendingen naar, van of via Oekraïne, de Zwarte Zee of de Zee van Azov (de hele kustlijn, inclusief Rusland en Oekraïne).

Voor het opnieuw in dekking nemen van het oorlogsrisico kunt u contact met ons opnemen, bijvoorbeeld in situaties waarin (humanitair) transport noodzakelijk is. Wij bekijken voor u naar de mogelijkheden.

Informatiepagina Oekraïne

Het Verbond van Verzekeraars heeft een themapagina geopend over de Oekraïne, met informatie over de situatie in relatie tot verzekeren. “Met de Russische inval, is het risicoprofiel van Oekraïne duidelijk veranderd. En ook als er nieuwe sancties worden uitgevaardigd, kan dit effect hebben op verzekerden en op hoe verzekeraars om moeten gaan met wet- en regelgeving.”

Zo moeten bedrijven en zeker ook financiële instellingen extra alert zijn op toevoegingen aan de zogenoemde sanctielijsten, waarschuwt het Verbond. Deze lijsten worden regelmatig aangepast op basis van verscherpte sancties door onder andere de Verenigde Naties, de Verenigde Staten en de Europese Unie. Handel met en het faciliteren van activiteiten met personen of entiteiten op deze lijsten is verboden, er staan dan ook hoge boetes op.

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media