maandag, 07 februari 2022 08:47

Met de RijBeterBox uw taxi aantrekkelijker verzekerd

Voor een taxichauffeur is het moeilijk een WA-verzekering voor de taxi af te sluiten. Aan de ene kant zijn verzekeraars terughoudend geworden in het verzekeren van taxi’s. Aan de andere kant vragen zij aan de chauffeurs die ze nog wel willen verzekeren een hoge premie of moet u aan strenge voorwaarden voldoen. Vaak kan een taxichauffeur voor zijn WA-verzekering alleen nog bij de Vereende terecht.

De RijBeterBox

De Vereende wil het verzekeren van de taxi’s weer aantrekkelijk maken voor de reguliere verzekeraars. Dit wil de Vereende doen door taxichauffeurs, zonder extra kosten, de mogelijkheid te bieden om met de RijBeterBox (RBB) te rijden. U kunt ook met de RBB gaan rijden, dat kost u niets extra’s. U betaalt hiervoor wel € 80,- borg, die u weer terugkrijgt als u de RBB zonder beschadigingen inlevert. De RBB steekt u eenvoudig in uw OBD stekker in uw taxi. Dit kleine kastje meet uw rijgedrag en maakt uw rijgedrag voor u inzichtelijk. Op basis van uw rijgedrag krijgt u per e-mail feedback hoe u uw rijgedrag kunt verbeteren. En u krijgt een rijgedragscore. Wanneer uw score gemiddeld 86 is op een 100-puntschaal is het de bedoeling dat u kunt overstappen naar een reguliere verzekeraar. U toont dan aan dat u een goede chauffeur bent, en daarmee een laag risico vormt voor de verzekeraar. De Vereende is hiervoor met een aantal reguliere verzekeraars in gesprek en roept hen op om goed-rijdende chauffeurs een aantrekkelijke verzekeringsaanbieding te doen.

Wat levert het u als taxichauffeur op?

Plan A: taxichauffeur krijgt een aanbod van een reguliere verzekeraar De Vereende is in gesprek met reguliere verzekeraars om taxichauffeurs met een goede rijscore uit de RijBeterBox een verzekeringsaanbod te doen. U kunt dan, dankzij die goede rijscore, met de autoverzekering voor uw taxi, terug naar een reguliere verzekeraar.Deze reguliere verzekeraars blijven mogelijk nog additionele acceptatiecriteria hanteren.

Plan B: taxichauffeur krijgt tot 30% korting Wanneer deze verzekeraars hun verantwoordelijkheid niet nemen en niet mee willen werken aan terugkeer van de goed scorende chauffeurs naar de reguliere verzekeringsmarkt, dan gaat de Vereende korting geven aan taxichauffeurs met een goede rijscore. Deze premiekorting zal op zijn vroegst in 2023 van toepassing worden. De goed-rijdende chauffeur wordt beloond met een premiekorting tot maximaal 30%. De minder-goed-rijdende chauffeur wordt niet gestraft met een hogere premie bij de Vereende.

Uiteraard kan de Vereende geen garantie bieden, omdat andere verzekeraars hun eigen acceptatie- en premiebeleid hebben. Wanneer geen van de verzekeraars bereid is om aan de oproep van de Vereende te voldoen, dan gaat de Vereende goed-scorende chauffeurs tot 30% korting op de dan geldende premie geven.

Alles voor u op een rij:

 • Geen extra kosten (behalve verzendkosten en eventueel een verlengkabeltje)
 • Installeren is plug & play
 • Inzicht in uw rijgedrag en tips om uw rijgedrag te verbeteren
 • Als gevolg van uw betere rijgedrag: minder schades, minder onderhoudskosten en lager brandstofverbruik
 • Bij een goede score kunt u mogelijk overstappen naar een reguliere verzekeraar
 • Wanneer verzekeraars goed-rijdende taxichauffeurs van de Vereende geen aanbod willen doen, ontvangt u bij een goede score tot 30% korting op de premie

 

Bestel hier de RijBeterBox of bekijk alle informatie over dit initiatief 

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media