woensdag, 03 juli 2019 14:58

Blijft verzekeren betaalbaar !!!

Blijft verzekeren betaalbaar !!!

 

 

Anno 2019 zijn de premieverhogingen voor het verzekeren van transportrisico’s nog steeds niet voorbij. Steeds meer verzekeraars trekken zich terug uit de transportsector. De overgebleven verzekeraars doen er alles aan om de risico’s te kunnen blijven verzekeren. Denk hierbij niet enkel aan schades aan de vrachtauto, maar ook aan schade aan de lading. De claims voor letselschades rijzen eveneens de pan uit.

 

Wederom in het 1e kwart van 2019 zijn er meer schades gemeld dan in 2018. Verzekeraars zullen naast aanpassingen in premie ook eigen risico’s naar boven bijstellen. Een eigen risico voor Wa van € 1500,= is geen uitzondering. Een eigen risico voor Casco van € 2000,= komen vaker voor dan gedacht.

 

Verzekeraars zijn al jaren bezig met schadelast beheersing door het geven van adviezen en instructies. Dit alles levert niet voldoende besparing op.

 

Om continuïteit in het verzekeren te kunnen waarborgen kijkt een verzekeraar steeds vaker naar de oorzaak en of veroorzaker. Hoe heeft een schade zich kunnen voordoen en hoe kunnen we de schade verhalen op de veroorzaker !!

Men doet onderzoek of bijvoorbeeld de bestuurder in het bezit is van de juiste kwalificatie om een voertuig te mogen besturen, was er sprake van ongeoorloofd gedrag of was er sprake van belemmering in het zicht. Hierbij zal men steeds vaker een wellicht denkbeeldige grens van privacy gaan overschrijden door belgegevens op te vragen. Camerabeelden langs de weg,dashcambeelden etc.

 

Veroordelingen van bestuurders en of werkgevers volgen elkaar vaker en vaker op.

Appende trucker bestraft met 240 uur na dodelijk ongeval

Tien jaar cel voor trucker die door telefoon gezin doodrijdt

veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval 

 

En na een ernstig ongeval met dodelijke afloop volgt altijd een strafrechtelijk onderzoek.

 

Dit zijn enkele voorbeelden van 2018 aangaande appen en bellen. Wees voorzichtig en vooral gewaarschuwd.

Timmermans Verzekeringen Logo

  • Adres

   Mathildastraat 48
   4901 HC Oosterhout
   Nederland

   0162-427528
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   Ma – Vr: 08:30 – 17:00

   Social Media